Referensprojekt

Här kan du se ett axplock av projekt som vi på Credentia utfört. Vilken roll vi har haft i respektive projekt kan variera. Vill du veta mer om något specifikt projekt är du varmt välkommen att kontakta oss.

Referensprojekt

Vill du att vi bygger åt dig?

Vi leder såväl större som mindre byggentreprenader och är vana att jobba mot offentliga och privata beställare i olika entreprenadformer. Vår styrka är att vi kan bistå beställaren med allt ifrån projektering till färdig produkt. Bland våra referensprojekt finns skolor, förskolor, flerbostadshus, badhus och brandstationer. Vi har också stor erfarenhet av om- och tillbyggnationer i befintliga fastigheter. Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vill du att vi bygger åt dig?

Samhällsfastigheter

Vi utvecklar och bygger framtidens boenden och andra viktiga samhällsfunktioner. Till exempel skolor, brandstationer och fritidsanläggningar. Inom vår organisation finns kompetens och erfarenhet att bidra till ett samhälle av hög livskvalitet där människor mår bra. Det betyder att vi har koll på de viktiga detaljerna, men också att vi alltid har en tanke med helheten. För att på allvar kunna bidra till stadsutvecklingen är vi gärna en aktiv samarbetspartner till offentliga och privata beställare.

Bostäder

De flesta byter boende flera gånger i livet. En bostad som passar bra i en fas av livet passar inte alls i en annan. Dessutom behöver våra bostäder byggas på ett sätt som inte belastar vår gemensamma miljö, vare sig på kort eller lång sikt. Vi är vana att ta ansvar för hela processen – från markköp eller fastighetsförvärv till utveckling, projektering, produktion och försäljning i egen regi. Vi bygger gärna åt dig som beställare i olika entreprenadformer, det är vår styrka.

 • Haga Palett, Solna

  Längs Solnavägen, angränsande till Hagastaden, utför Credentia byggnation av flerbostadshus åt Nordr. Produktion pågår av etapp 1 – det röda kvarteret Haga Palett Terra. Därefter kommer etapp 2 – det gröna kvarteret, Haga Palett Verde med ca 124 bostäder, lokaler samt parkeringsgarage. Byggstart Vintern 2021, bostäderna beräknas stå klara under kvartal 3, 2023.

  Beställare: Nordr

 • Rissnehöjden, Sundbyberg

  I Rissne, i Sundbybergs kommun, utförde Credentia byggnation av flerbostadshus åt Nordr & Bantorget Hyresbostäder. Projektet omfattar 169 st hyresrätter i tre huskroppar med tillhörande garage. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till drygt 9 000 kvm. Byggstart var vår 2021 och bostäderna stod inflyttningsklara 2023.

  Beställare: Nordr & Bantorget Hyresbostäder

 • Brf Sparven, Norrtälje

  Brf Sparven - Sveriges vackraste nyproduktion 2018. Det är nämligen just det Sparven utsågs till av Arkitekturupproret under mars 2019. I det unika huset på Roslagsgatan med sina spröjsade fönster, bandtäckta plåttak och det läckra tornet i hörnet - som en hyllning till den gamla stadsvillan som tidigare fanns på den platsen, är Brf Sparven något unikt. Utanför porten är det nära till stadens liv. På en kort promenad når du societetsparken, Norrtälje hamn, de små gågatorna.

  Beställare: Egen regi

 • Kvarteret Åkeriet, Norrtälje

  I Norrtälje Hamn bygger vi kvarteret Åkeriet med bostadsrätter på tre till sex våningar för Riksbyggen. Fasaden är av puts och taket av plåt och försedd med solceller. Vi bygger med Miljöbyggnad silver. Brf Havslängtan består av 48 seniorbostäder, Bonum (55+). BTA ljus. 4600m2, BOA 3300mm2 Brf Havsbrisen består av 82 bostadsrätter. BTA ljus 7800 m2. BOA 5700 Total BTA 16000m2 Total BOA 9050 m2 Tillträde våren 2024.

  Beställare: Riksbyggen

 • Kvarteret Alen, Norrtälje

  I Norrtälje hamn utförde Credentia byggnation av flerbostadshus åt Magnolia Bostad och HEBA. Projektet består av 84 ljusa och välplanerade hyresbostäder fördelat på 1-3 rum och kök vilka ägs och förvaltas av Heba samt ett vårdboende med 80 lägenheter och 4 korttidsboenden som drivs av Attendo. I kvarteret finns takterrasser med grönska och odlingar. Byggstart vintern 2020, bostäderna stod klara under kvartal 2, 2022.

  Beställare: Magnolia Bostad

 • Solbacka Strand, Norrtälje

  Med utsikt över vackra Norrtäljeviken ligger det trevliga området Solbacka Strand. Här är det nära till naturen med en strandpromenad in till idylliska Norrtälje stad. Samtliga lägenheter har stora balkonger eller uteplatser med plats för både matgrupp och loungemöbler. Här har Credentia byggt 207 lägenheter och området med lägenheter i bostadsrättsform färdigställdes 2018. Nu pågår produktion av parhus, i vårt varumärke Hemrik, där de sista tillträder under 2023.

  Beställare: Egen regi

 • Radhusblicken, Uppsala

  På uppdrag av Riksbyggen bygger vi Radhusblicken i Fornby i utkanten av Uppsala. Radhusblicken består av över hundra småhus fördelade på flera etapper där Credentia står för totalentreprenaden.

  Beställare: Riksbyggen

 • Kvarteret Haren, Norrtälje

  På Esplanaden, ett av de mest efterfrågade områdena i centrala Norrtälje, uppförde Credentia ett helt nytt kvarter vilket färdigställdes 2021. Ett bekvämt och centralt boende i lugna kvarter med gångavstånd till Norrtäljes stadskärna med all dess kultur, butiker och service. Totalt byggdes 165 lägenheter.

  Beställare: Egen regi

 • Brf Entrén, Vallentuna

  På uppdrag av Riksbyggen uppför vi Brf Entrén i centrala Vallentuna och består av 39 lägenheter fördelat på tre huskroppar. Tillträde är planerat till hösten 2023 och med det avslutas hela Åby-Ängar.

  Beställare: Riksbyggen

 • Brf Nestor, Norrtälje

  I hörnet Narvagatan/Torsgatan placerades ett bostadshus med 13 unika lägenheter om två till fem rum och kök. Huset är högt beläget i Mosebackes lugna, uppvuxna villaområde med sina lummiga trädgårdar. I huset finns hiss, lägenhetsförråd i källarplan samt bastu- och relaxavdelning. Bilparkering intill huset samt en trädgård för rekreation och avkoppling. Med bara en parallellgata från Norrtälje busstation ligger Narvagatan i ett lugnt villakvarter. Med mindre än 200 m till busstationen är det nära till kommunikationer.

  Beställare: Egen regi

 • Brf Solrosen, Rimbo

  I Solrosen byggde vi 26 smarta lägenheter med yteffektiva planlösningar om ett till tre rum och kök med tillträde 2020. Nybyggt och bekvämt med fina materialval och en ombonad känsla. Varje lägenhet har sin egen rymliga uteplats eller balkong som nås via skjutdörrar i glas från vardagsrummet. Glasdörrarna ger ett extra fint ljusinsläpp och skapar en modern känsla. Brf Solrosen ligger i Liesta med ett trevligt läge i Rimbo med en lantlig atmosfär men ändå nära centrum, butiker och kommunikationer. Rimbo lockar många med sitt perfekta pendlingsläge till Norrtälje, Stockholm, Uppsala eller Arlanda.

  Beställare: Egen regi

 • Brf Havsrosen, Norrtälje

  På uppdrag av Obos Kärnhem bygger vi 10 parhus med totalt 20 bostäder i ny del av Björnö strax utanför Norrtälje stad. Varje bostadsrätt är 105 kvm.

  Beställare: Obos Kärnhem

 • Brf Hemviken, Norrtälje

  Hemviken består av totalt sex radhus i premiumutförande i området Kvisthamra i Norrtälje vilka uppförts under vårt varumärke Hemrik. I tre våningar erbjuder husen utsikt över Kvisthamraviken, umgänge med familj och vänner och bastu/lounge. Med fyra sovrum, varav ett master bedroom och ett med möjlighet att ha en egen avskild entré, får hela familjen vad de längtar efter.

  Beställare: Egen regi

 • Brf Tranan, Rimbo

  Under 2016-2017 uppfördes 19 välplanerade ettor och tvåor i centrala Rimbo, Norrtälje kommun. Tranan är en trevlig bostadsrättsförening som ligger längs Uppsalavägen i området mellan Lillskogsvägen och Idrottsvägen. Ett område som i övrigt består av äldre bebyggelse. Parkering finns precis utanför dörren. Det tar ca 10 minuter att promenera ned till stadskärnan. Försäljning via vårt varumärke HEMRIK.

  Beställare: Egen regi

Övrigt

Ett samhälle består av fler delar än bostäder och samhällsfastigheter. Vi antar gärna utmaningen med nytänkande och unika projekt, vi är vana med olika former av projekt och entreprenader för såväl privata som offentliga beställare.

 • Brf Eken, stambyte, Järfälla

  Brf Eken bildades, som HSB-förening, 1968. De 9 fastigheterna i föreningen byggdes under åren 1968-1970. Vi genomför ett stambyte av samtliga fastigheter. Totalt 290 lägenheter. Stambytet pågår: Augusti 2022 till november 2023

  Beställare: Brf Eken Järfälla

 • Brf Sjöhästen, stambyte, Sollentuna

  Under perioden 2020 till 2022 genomförde vi stambyte av 254 lägenheter, fördelat på 18 huskroppar åt Brf Sjöhästen i Sollentuna. Uppdraget inkluderar infra-arbeten, nytt värmesystem samt renovering och stambyte av 254 lägenheter fördelat på 18 huskroppar.

  Beställare: Brf Sjöhästen, Sollentuna

 • Bilhall, Norrtälje

  Norrbil i Norrtälje bestod av ombyggnad av befintliga lokaler samt tillbyggnad av ny försäljningshall. Hela projektet byggdes med ett samverkansavtal. Detaljprojekteringen gjordes i samförstånd mellan beställare, nyttjare samt arkitekt. Projektet bestod av många specifika utformningskrav från VW koncernen som måste lösas ihop med beställare och nyttjare. Byggtid: 2015-2016.

  Beställare: Fältholmens Fastighet AB - Norrtälje

 • Brf Grinden, Stambyte, Norrtälje

  Under perioden 2019-2020 genomförde vi stambyte av 192 lägenheter. Uppdraget innefattade även relining, nya ytskikt i wc, badrum och grovkök samt gemensamma ytor.

  Beställare: Brf Grinden, Norrtälje

 • Konsthall, Norrtälje

  Nybyggnation av Konsthall i Norrtälje. Byggnaden invigdes i januari 2015 och ligger vid foten av Södra bergen i nära anslutning till Industrimuseet Pythagoras och Norrtälje badhus, Här visas samtidskonst av lokala, nationella och internationella konstnärer. Den nya konsthallsbyggnaden är utvändigt klädd i trä. Den har ritats av Anders Erikols, Thomas Persson och Joakim Risom på Sweco.

  Beställare: Norrtälje Kommun

 • Åtellet, Norrtälje

  Ett nytt hotell i härlig sekelskiftestil intill Norrtäljeån. 24 hotellrum samt konferensavdelning, relaxdel, bar och restaurang. Vi utförde en delad entreprenad under 2008-2009 med omfattning av byggnad, inredning samt ytskikt. Arkitekt Karl-Bertil Thorin.

  Beställare: Centrumfastigheter

Kontakta oss!