CREDENTIA BYGGER ÅT NORDR I RISSNE, SUNDBYBERG

16 december, 2020

Nordr säljer Sundbybergsprojekt till Bantorget och Credentia ansvarar för entreprenaden. 

Nordr (fd Veidekke) har utvecklat projektet Rissnehöjden sedan 2005 med ambitionen att göra Rissne mer stadslikt med fler bostäder, lokaler för verksamheter, gator, lokalgator och förbättrade kommunikationer.

Sedan årsskiftet 2019/2020 har Credentia arbetat i en samverkansentreprenad med Nordr för att bygga bostäder i Rissnehöjden, Sundbyberg. Projektet omfattar 169 stycken hyresrätter i tre huskroppar med tillhörande garage i ett område som senaste åren genomgått stor utveckling. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till drygt 9 000 kvm.

Sedan en tid tillbaka har även Bantorget Hyresbostäder som tredje part varit involverad som förvärvare av slutprodukten.

Byggstart planeras till strax efter årsskiftet och Credentia kommer vara ansvariga för entreprenaden.

 

  • Vi ser väldigt mycket fram emot att nu få starta produktionen av detta fina projekt efter ett givande samarbete med Nordr i tidigt skede. Sedan början av 2020 har vi varit involverade i detta projekt med Nordr där vi nu äntligen inom kort sätter spaden i marken. Vi har också i och med detta projekt och samarbete kunnat fortsätta utveckla våra styrkor inom området för samverkan, säger Oskar Öhlin, Regionchef Credentia.

 

Oskar Öhlin, regionchef Credentia Väst

08-448 25 01

oskar.ohlin@credentia.se