Övre Bryggårdsgärdet

Övre Bryggårdsgärdet är en stadsdel under utveckling, några knappa minuter från Norrtäljes stadskärna. Området blir en förlängning av Norrtäljes stadskärna och bygger på en vision om lekfullhet, grönska och trygghet.

Ett nytt, grönt vardagsrum i Norrtälje hjärta.

För Övre Bryggårdsgärdet finns en vision om lekfullhet. Här skapas offentliga mötesplatser för alla, en vacker stadspark kommer att anläggas med lekplats och möjligheter till umgänge. Husen får lekfulla uttryck och lekfullheten spinner vidare på fasader, takhöjder och färger.

Området är under utveckling och när allt står klart, kommer Övre Bryggårdsgärdet bestå av ca 1 400 nya hem.

Bild framtagen av Spacescape AB på uppdrag av Norrtälje Kommun.

Ett nytt, grönt vardagsrum i Norrtälje hjärta.

Kommunikationer

Med ett par minuter når du Norrtäljes busstorg. Härifrån avgår bussar bland annat till Stockholm, Arlanda och Uppsala som du når på dryga timmen. Flera av bussarna är utrustade med fritt wi-fi som gör att arbetsdagen kan börja redan i Norrtälje för dig som pendlar.

Från hamnarna i Kapellskär och Grisslehamn når du enkelt Åland och Baltikum. Tips! – Åk en dagskryssning till Åland, båtarna avgår från båda hamnarna.

Kommunikationer

Omsorg & skolor

I Norrtälje stad hittar du flera olika förskolor, grundskolor för de små samt flera gymnasieskolor att välja på för de lite äldre. I utbudet finns det både kommunala och fristående skolor. På Campus Roslagen finns det flera eftergymnasiala utbildningar att gå, från centrum cyklar du hit på ett par minuter.

Flera vårdcentraler finns i staden och även kommunens gemensamma sjukhus, Norrtälje Sjukhus med akutmottagning som ligger centralt intill Esplanaden.

Omsorg & skolor

Mat och dryck

På Övre Bryggårdsgärdet planeras ett torg intill Baldersgatan som kommer att erbjuda handel, mat, service och kontor.

Sommartid fylls kullerstensgatorna i Norrtälje med uteserveringar med liv, rörelse och livemusik. Även under det resterande året finns det ett stort utbud av restauranger och caféer i staden. Från mindre, unika restauranger till större kedjor. Här finns något som passar för alla!

Mat och dryck

Vision om Övre Bryggårdsgärdet

Nyfiken på Övre Bryggårdsgärdet? Hos Norrtälje Kommun kan du läsa mer om deras visioner och planer för området.

Bild framtagen av Spacescape AB på uppdrag av Norrtälje Kommun.

Vision om Övre Bryggårdsgärdet