Norrtälje Hamn

Intill Norrtäljes stadskärna växer en ny stadsdel upp – Norrtälje Hamn. Norrtälje Hamn blir Norrtäljes nya mötesplats med restauranger, butiker, torg, hamnpromenad och självklart bostäder.

Ett ny stadsdel växer fram

Norrtälje Hamn blir en levande stadsdel med aktiviteter, restauranger och kajstråk. Längs hamnpromenaden som anläggs längs hela kajkanten, har klippor i betong blivit gjuta för att skapa en sammankoppling till skärgården. På Sjötullstorget, som knyter an med den gamla stadskärnan hittar du förutom restaurangen Gyllene Räven även Solsnäckan, en gyllene snäcka som du kan kliva in i.

Vidare längs hamnpromenaden når du havslänken – en bro som binder an hamnen och Societetsparken. Det skapar ett större flöde av människor och dessutom är bron öppningsbar vilket ger en möjlighet till fortsatt stort båtliv i Norrtälje Hamn.

Ett ny stadsdel växer fram

Hamnparken

Mitt i Norrtälje Hamn anläggs en grön park – Hamnparken. Visionen för Hamnparken beskrivs av Norrtälje Kommun är att ”skapa en intim, grön och rofylld plats där gestaltningsidén har varit att föra tankarna till kontinentens små piazzor med välsvarvade trappor små fontäner och blomsterprakt.” Parken öppnar för allmänheten i maj 2022 och kommer bjuda på många härliga eftermiddagar för lek, avkoppling och picknic. 

Hamnparken

Kommunikationer

Från busstorget avgår bussar bland annat till Stockholm, Arlanda och Uppsala som du når på dryga timmen. Flera av bussarna är utrustade med fritt wi-fi som gör att arbetsdagen kan börja redan i Norrtälje för dig som pendlar.

Från hamnarna i Kapellskär och Grisslehamn når du enkelt Åland och Baltikum. Tips! – Åk en dagskryssning till Åland, båtarna avgår från båda hamnarna.

Kommunikationer

Service & skolor

I Norrtälje stad hittar du flera olika förskolor, grundskolor för de små samt flera gymnasieskolor att välja på för de lite äldre. I utbudet finns det både kommunala och fristående skolor. På Campus Roslagen finns det flera eftergymnasiala utbildningar att gå, från centrum cyklar du hit på ett par minuter.

Flera vårdcentraler finns i staden och även kommunens gemensamma sjukhus, Norrtälje Sjukhus med akutmottagning som ligger centralt intill Esplanaden.

Service & skolor

Mat och dryck

Sommartid fylls kullerstensgatorna i Norrtälje med uteserveringar med liv, rörelse och livemusik. Även under det resterande året finns det ett stort utbud av restauranger och caféer i staden. Från mindre, unika restauranger till större kedjor. Här finns något som passar för alla!

I hamnen finns det flera restauranger att välja på och sommartid kan du njuta av solen från någon av uteserveringarna.

Mat och dryck

Vision om Norrtälje Hamn

Norrtälje kommun beskriver sin vision om Norrtälje Hamn som ”En levande stadsdel för barn, båtar och bad”.

Vision om Norrtälje Hamn