Klackskär

Klackskär är beläget på en udde strax utanför Östhammars centrum. Här har du vatten i tre väderstreck och den familjära Klackskärs Camping som närmsta granne. På några minuter
promenerar du in till Östhammars stadskärna där du hittar både matbutik, apotek, caféer och flera restauranger intill vattnet.

Idylliskt läge i Östhammar

Du har havet framför fötterna med marina och badplats alldeles inpå knuten. Vinden leker fram vågor som solens strålar glittrar och speglas i. Här kan du vila på balkongen, känna havets dofter och på avstånd höra sjöfåglarnas rop. Samtidigt är det nära till restauranger, café och småstadens service. Vackra grönområden och promenadstråk finns alldeles i närheten.

Idylliskt läge i Östhammar

Skärgården som närmsta granne

Klackskär ligger i en vacker skärgårdsmiljö 500 meter från den pittoreska stadskärnan. Östhammar är sedan länge känd som en idyllisk bad- och semesterort. I stadens centrum finns fina trähus med lummiga trädgårdar. Kring
Rådhustorget finns små butiker och restauranger.

Bor du på Klackskär har du nära till smultronstället, Krutudden, ett friluftsområde på en udde som sträcker sig ut i Östhammarsfjärden, med en trevlig park, kaffestuga och bad. Ett stenkast från våra projekt ligger Sjötorget. En perfekt plats för picknick! Här finns även lekpark, skateramp och en beachvolleyplan.

För dig med båtintresse så ligger Östhammars Segelsällskap som är en av Sveriges äldsta båtklubbar en kort promenad från Riggen. Detta är en ideell förening med såväl båt som varvplatser.

Skärgården som närmsta granne

Kommunikationer

Inom en timme i bil från Östhammar når du både Uppsala och Norrtälje. Pendlar du till exempel till Arlanda tar det dig strax över en timme. Åker du hellre buss är även de kommunikationerna goda! Med cykel tar du dig till busstationen på några minuter för att sedan ta dig vidare mot Stockholm, Norrtälje, Uppsala eller Gävle.

Kommunikationer

Service & skolor

I Östhammar kommun finns ett brett utbud av skolor för alla åldrar. Här hittar vi hela 14 förskolor, 11 grundskolor och 3 gymnasieskolor.

Service som restauranger, caféer, apotek och ett par mataffärer finns såklart på orten med promenadavstånd från Klackskär.

Service & skolor

Föreningslivet

Föreningslivet i Östhammar är starkt och här finns fina anläggningar för bland annat fotboll, basket och ishockey. 

Tack vare sitt underbara läge i Roslagen bjuder Östhammar även på idylliska omgivningar med havet och skärgården som närmaste granne. Här finns flera badplatser för underbara sommarbad.

Föreningslivet

Vision om Klackskär

Östhammars kommun har tankar om Klacksklär som ett attraktivt läge med stora möjligheter med sin närhet till hav och service.

Vision om Klackskär