Centrala Vallentuna

Naturskönt, nära den vackra Vallentunasjön, ligger Vallentuna centrum. Centrala Vallentuna består av blandad bebyggelse med allt från äldre villor, nya och gamla flerfamiljshus till Vallentuna kyrka med sin fina arkitektur och historia.

Upptäck Vallentuna

Vallentuna erbjuder närhet till det mesta. Här finns ett levande centrum med ca 50 butiker som bjuder in till umgänge, shopping och upplevelser för både stora och små. Här är det nära till allt som rör din vardag, till exempel restauranger, kaféer, affärer och service. Kulturhuset ligger centralt och där finns såväl bibliotek som kultur och kafé.

Upptäck Vallentuna

Kommunikationer

För dig som gillar att resa ligger Vallentuna nära Arlanda. Saknar du Stockholmspulsen är du bara 30 minuter bort.

Vallentuna trafikförsörjs av bussar och Roslagsbanan som enkelt tar dig till Stockholms Östra station. Inom Vallentuna tätort har Roslagsbanan fyra hållplatset varav en är belägen centralt i Vallentuna.

Kommunikationer

Omsorg & skolor

I Vallentuna hittar du flera olika förskolor, grundskolor för de små samt Vallentuna gymnasium för de lite äldre. I utbudet finns det både kommunala och fristående skolor. För eftergymnasiala utbildningar tar du dig enkelt till Stockholm med Roslagsbanan.

I Vallentuna finns det flera vårdcentraler, tandläkare och omsorgs- och vårdboenden.

Omsorg & skolor

Flytta till Vallentuna

Funderar du på att flytta till Vallentuna? Mer information om staden, kommunen och hur det är att bo här hittar du hos Vallentuna Kommun.

Flytta till Vallentuna