Centrala Norrtälje

Norrtälje är Roslagens huvudstad, här finns det ett brett utbud av aktiviteter året om – både naturnära upplevelser och stadslivet med allt vad det innebär. Bor du i centrala Norrtälje har du med ett par minuters promenad bort kulturen, restaurangerna och shoppningen. Även elljusspår och idrottsplats finns inom gångavstånd. Och då har vi inte ens nämnt att du har havet som granne. För dig som pendlar finns ännu en uppsida, här har du nära till många typer av kommunikation.

Upptäck Roslagen

Från centrala Norrtälje har du aldrig långt till skärgården! Härifrån går bussar samt passbåtar ut till många av Roslagens pärlor. ”Glampa” på ön Fejan eller njut av en skärgårdsmiddag med livemusik på Lidö.

För dig som gillar naturlivet har du nära anslutning till den populära Roslagsleden – en led i 11 etapper om totalt 19 mil där etapp 7 och 8 ansluter till naturreservatet i Vigelsjö, en kort promenad från Norrtäljes stadskärna. 

Upptäck Roslagen

Kommunikationer

Från busstorget avgår bussar bland annat till Stockholm, Arlanda och Uppsala som du når på dryga timmen. Flera av bussarna är utrustade med fritt wi-fi som gör att arbetsdagen kan börja redan i Norrtälje för dig som pendlar.

Från hamnarna i Kapellskär och Grisslehamn når du enkelt Åland och Baltikum. Tips! – Åk en dagskryssning till Åland, båtarna avgår från båda hamnarna.

Kommunikationer

Omsorg & skolor

I Norrtälje stad hittar du flera olika förskolor, grundskolor för de små samt flera gymnasieskolor att välja på för de lite äldre. I utbudet finns det både kommunala och fristående skolor. På Campus Roslagen finns det flera eftergymnasiala utbildningar att gå, från centrum cyklar du hit på ett par minuter.

Flera vårdcentraler finns i staden och även kommunens gemensamma sjukhus, Norrtälje Sjukhus med akutmottagning som ligger centralt intill Esplanaden.

Omsorg & skolor

Mat och dryck

Sommartid fylls kullerstensgatorna i Norrtälje med uteserveringar med liv, rörelse och livemusik. Även under det resterande året finns det ett stort utbud av restauranger och caféer i staden. Från mindre, unika restauranger till större kedjor. Här finns något som passar för alla!

Mat och dryck

Flytta till Norrtälje

Funderar du på att flytta till Norrtälje? Mer information om staden, kommunen och hur det är att bo här hittar du hos Norrtälje Kommun.

Flytta till Norrtälje