Bålbroskogen

Bara några minuters promenad från Rimbos kärna växer ett nytt område i skogsområdet Bålbroskogen. När allt är klart kommer området att rymma cirka 200 lägenheter och 32 radhus. Bakom flerbostadshusen står Credentia och bakom radhusen står varumärket HEMRIK.

Ett bostadsområde i balans med naturen

Bålbroskogen byggs i balans med naturen. Husen får putsade fasader i olika naturinspirerade kulörer, vissa lite dovare och andra lite starkare för att återspegla naturen själv. Arkitekturen bjuder även på variation i material, takvinklar och antal våningar. Det nya bostadsområdet ska harmonisera med det befintliga villakvarteret på andra sidan Rånäsvägen genom att två-våningshusen byggs närmast villorna och fyra- till femvåningshusen närmast skogen.

Ett bostadsområde i balans med naturen

Gröningen - en grön oas mitt i Bålbroskogen

Områdets mittersta del blir en landskapsarkitektritad bostadsgård som enkelt nås av alla boende. En gemensam grön oas mellan husen med skyddande uteplatser, boulebana, lekplats och dagvattendamm.

Gröningen - en grön oas mitt i Bålbroskogen

Kommunikationer

Med endast 45 minuter i bil från Stockholm når du Rimbo. Pendlar du till exempel till Arlanda tar det dig 38 minuter, eller så fortsätter du och når Uppsala på 50 minuter. Som du förstår är Rimbo den perfekta knutpunkten för dig som pendlar. Åker du hellre buss är även de kommunikationerna goda! Med cykel tar du dig till busstationen på några minuter för att sedan ta dig vidare mot Stockholm, Norrtälje, Östhammar eller Uppsala med täta avgångar.

Kommunikationer

Service & skolor

Allra närmast Bålbroskogen ligger Bålbro förskola med tre avdelningar för barn i åldrarna 1-5 år. Lokalerna är generösa och passar bra för lek och lärande. I området ligger även Bålbroskolan med klasserna F-3. Skolan är nybyggd och stod klar våren 2020. I direkt anslutning till skolan finns även en kulturscen med plats för 350 åskådare.

Service som restauranger, caféer, apotek och ett par mataffärer finns såklart på orten med promenadavstånd från Bålbroskogen.

Service & skolor

Föreningslivet

Föreningslivet i Rimbo är starkt och här finns fina anläggningar för fotboll, hockey, tennis, handboll och ridsport. Nu rustar man även upp Skarsjöparken till en fullskalig aktivitetspark för alla åldrar, en satsning på friluftsliv och trygghet. Mitt i centrum finns även ett badhus med 25-metersbanor, rutschkana och en småbarnsbassäng för de allra minsta. Tack vare sitt underbara läge i Roslagen bjuder Rimbo även på vidsträckta skogsområden och badvänliga sjöar som exempelvis Långsjön och Skedviken.

Föreningslivet

Vision om Bålbroskogen

Norrtälje kommun har tankar om Bålbroskogen som ett attraktivt läge med stora möjligheter med sin närhet till natur, service och kommunikationer.

Vision om Bålbroskogen

Historian om järnvägssamhället

Under 1900-talet var Rimbo en knutpunkt i Roslagens järnvägsnät med spår ut i alla fyra väderstreck. 1981 kördes den sista turen och järnvägen lades ner då den inte ansågs vara lönsam längre. Under järnvägsepoken fanns det både hotellet Gyllene Hoven och järnvägsstation.

Historian om järnvägssamhället