Ny styrelseordförande i Credentia.

10 juli, 2019

Jan-Olof Backman ersätter Johan Ljungberg som styrelseordförande i Credentia ab.

 Johan Ljungberg har valt att frånträda sin post som styrelseordförande för Credentia och lämnar över till Jan-Olof Backman som valdes i samband med styrelsemötet den 5 juni 2019.

Jan-Olof har gedigen erfarenhet av fastighetsbranschen och som strategikonsult för större bolag i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien och Australien. Han har en civilingenjörsexamen inom väg och vatten vid KTH och en master of Science Civil Engineering från University of Washington, Seattle.

Credentia är ett lönsamt bolag som växer och på några års sikt räknar vi med att omsättningen dubbleras och därmed också etablera fler avdelningskontor i norra stor Stockholm säger Jan-Olof Backman.

Jan-Olof Backmans andra styrelseuppdrag består av; Microsystemation (OMX-listat), Logent, Tagehus och 24Storage där han är styrelseordförande. Han har nyligen lämnat styrelsen för Vasakronan.

Jan-Olof Backmans tidigare befattningar:

  • Vice VD och Marknads/försäljningschef på Coor Service Management, nordens ledande leverantör av integrerade facility management tjänster. Var med och grundade bolaget 1998 inom Skanska. När han slutade 2013 hade bolaget 8 000 anställda och omsatte ca 8 miljarder kronor i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I dag listat på börsen (OMX)
  • McKinsey & Co, 6 år. Strategi konsulting för större bolag i Sverige, Norge, Danmark, UK och Australien
  • VD för familjeägt Fastighetsbolag, 4 år

Credentias styrelse består av:

Jan-Olof Backman, ordförande

Hjördis Berg, styrelseledamot

Göran Hägerfelth, styrelseledamot

Bo Jacobsson, styrelseledamot

Tomas Ackelman, styrelseledamot

 

För mer information är du välkommen att kontakta:

Ronny Jansson, vd för Credentia, telefon: 0176-28 20 08 , e-post: ronny.jansson@credentia.se