FÖRSTA SPADTAGET FÖR CREDENTIAS KVARTER I BARKARBYSTADEN.

14 december, 2020

Med gemensamma krafter har Järfälla, Credentia och Svanen tagit det första spadtaget för 36 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Barkarbystaden.

Med gemensamma krafter har ett symboliskt första spadtaget tagits och arbetet är igång med de första 36 nya lägenheterna i Barkarbystaden. Spadtaget genomfördes av Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Stefan Björling Affärsområdeschef Svanen och Tomas Olsson, Platschef Credentia AB.

I ett attraktivt läge vid Barkarbyvägen / Herculesgatan har Järfälla kommun tecknat markanvisningsavtal med Credentia om ca 200 svanenmärkta bostadsrätter där den första etappen består av 36 bostadsrätter. Inflyttning av den första etappen, Volt, planeras till våren 2022. Under 2021 planerar Credentia att säljstarta ytterligare en etapp i kvarteret, Watt.

 

Bostäderna har ett fantastiskt läge mitt i den framväxande staden med 100 meter till Barkarbystadens kommande tunnelbana vid Sveatorget där handel, restauranger och kaféer samsas med service, bostäder och kontor. Bostäderna har också kort gångavstånd till grundskola och naturreservat.

 

  • Det här är Credentias första satsning i Barkarbystaden och det känns väldigt roligt att få byggstarta deras första etapp. Credentia kommer att bidra till en modern, hållbar och energifull stadsmiljö och på ett bra sätt möta den bebyggelse som finns i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

 

  • Vi tycker det är mycket roligt att kunna välkomna Credentia till skaran som vill bygga för en hållbar framtid. Tillsammans ska vi se till att Brf Volt blir bra både för klimatet och för de som kommer bo här, säger Stefan Björling, Affärsområdeschef Hus och Renovering Svanen.

 

  • Efter ett bra förarbete och en fantastisk försäljning under året så är det väldigt roligt att äntligen vara på plats och påbörja produktionen av vår första etapp. Ett fint projekt med tydlig miljöprägel som vi ser tilltalar många. Vi är glada att få vara med i utvecklingen av Barkarbystaden där vi tillsammans med Järfälla kommun hela tiden för en givande dialog om hur vi fortsätter att skapa en attraktiv och innovativ stadsdel, säger Oskar Öhlin, regionchef Credentia Väst.

 

Om Barkarby

Barkarby är navet där det nya Stockholm växer fram. Här lever, möts och arbetar en mångfald av människor i en energifylld, hållbar och dynamisk stadsmiljö. Barkarby är en urban plats där ett aktivt, hälsosamt och framåtlutat liv bor granne med natur, kultur och nya upplevelserika mötesplatser. I Barkarby finns den nya tidens handel och restauranger, här finns den effektiva infrastrukturen som framtidssäkra ett flexibelt och berikande liv för kommande generationer människor och företag. Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarby pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I, Barkarbystaden II, Barkarbystaden III, Barkarbystaden IV och Barkarbystaden X, Veddesta I och Veddesta III, samt detaljplanearbete för detaljplanerna Veddesta II och Veddesta IV.

 

För mer information, kontakta gärna:

Emma Feldman, KSO Järfälla Kommun

Presskontakt via John Backvid, 08-580 286 51.

 

Stefan Björling, Affärsområdeschef Hus & Renovering

08-55 55 24 23

stefan.bjorling@svanen.se

 

Oskar Öhlin, regionchef Credentia Väst

08-448 25 01                                                               

oskar.ohlin@credentia.se