CREDENTIA HAR UTSETT NY VD OCH KONCERNCHEF.

30 juni, 2023

Bygg och fastighetsutvecklarensstyrelse har utsett Marc Micallef till ny VD. Han efterträder Ronny Jansson som varit VD för Credentia sedan 2013.

Credentias styrelse har utsett Marc Micallef till ny vd och koncernchef. Marc tillträder posten 1 juli 2023 och efterträder Ronny Jansson, som blir kvar i bolaget som styrelseledamot.

Marc har en lång erfarenhet från branschen med olika ledande positioner inom bolaget och främst inom projektutveckling där han varit operativt ansvarig sedan flera år tillbaka.

Det senaste året har Marc varit vice vd och haft huvudansvaret för projektutveckling, ackvisition samt marknad och försäljning. Marc är en given efterträdare till Ronny då de har jobbat tätt tillsammans i många år och Marc varit operativt ansvarig för en stor del av bolaget det senaste året. Marc känner företaget utan och innan samt varit en viktig nyckelperson i arbetet med att utveckla den strategiska inriktningen bolaget befinner sig i idag. Ronny har under sina 10 år som vd och koncernchef, varit starkt bidragande till att bygga upp Credentia till den fina bygg och fastighetsaktör vi är idag.

”Att Marc nu tar över känns som ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av bolaget och för att möta de utmaningar vi står inför, säger styrelseordförande Jan-Olof Backman.”

”Jag känner mig väldigt hedrad och glad över att få det här förtroendet från vår styrelse och ägare. I de utmaningar vi står inför idag känns det även tryggt både för mig och bolaget att ha kvar Ronny som styrelseledamot. Jag ser fram emot att leda företaget vidare in i framtiden tillsammans med mina otroligt erfarna och kompetenta medarbetare, säger Marc Micallef.”