Credentia bygger kvarteret Alen i Norrtälje Hamn

28 juni, 2019

Credentia har tecknat avtal med bostadsutvecklingsbolaget Magnolia Bostad om att bygga kvarteret Alen, bestående av vårdbostäder, korttidsboende och hyresrätter, i Norrtälje Hamn. Avtalet har ett ordervärde på 267 miljoner kronor.

– Vi ser ordern som en viktig del i utvecklingen av Credentias entreprenadverksamhet, säger Credentias vd Ronny Jansson.

Norrtäljebaserade Credentia bygger kvarteret Alen på uppdrag av Magnolia Bostad, till ett ordervärde av 267 miljoner kronor. Kvarteret består av 80 vårdbostäder, fyra korttidsboenden som kommer att hyras av Attendo och 83 hyresrättsbostäder. Kvarteret är beläget i Norrtälje Hamn och det kommer även att finnas lokaler samt ett garage under mark.

– Vi är väldigt glada och tackar för förtroendet som Magnolia Bostad givit oss och ser fram emot att få utveckla kvarteret tillsammans med dem, säger Ronny Jansson.

Magnolia Bostad har tecknat avtal om försäljning av fastigheterna till HEBA Fastighets AB och aktörerna kommer tillsammans att utveckla kvarteret.

Tider: Markstart november 2019 och färdigställande under början av 2022.

Ordervärde: 267 miljoner kronor.

Samarbetsform: Totalentreprenad i samverkan.

Om kvarteret Alen:

Kvarteret Alen är beläget i Norrtälje Hamn och avser ett kvarter i en ny stadsdel där kommunen utvecklar ett gammalt hamn- och industriområde till nya bostadskvarter vid Norrtäljevikens vatten och i direkt anslutning till den gamla stadskärnan.

Det är ett slutet kvarter med två portiker, det vill säga portalburna ingångar, som erbjuder en väg genom kvarteret och ger allmänheten tillgång till innergården. Kvarteret är består av tio huskroppar, definierade av olika tak, färger och material. Antalet våningar varierar mellan fem och sex och högst upp på både äldreboendet och bostadshusen finns takterrasser. Husen består huvudsakligen av en sockel i tegel följt av en stående träpanel på övriga våningsplan. Enstaka hus är helt klädda i tegel och färgskalan i kvarteret varierar i vitt, beige, svart och grått.

För mer information om projektet är du välkommen att kontakta:

Ronny Jansson, vd för Credentia, telefon: 0176-28 20 08 , e-post: ronny.jansson@credentia.se

Miguel Ponce Bonazzi, Arbetschef Credentia, telefon: 0176-28 20 28, e-post: miguel.ponce-bonazzi@credentia.se